Post | mei 2024 | Nieuws | 1 min lezen

Open Lesdagen Ariane de Ranitz op 17 en 18 juni

open lesdagen Ariane de Ranitz

Paardrijden is leuk voor iedereen!


Stichting Ariane de Ranitz organiseert al meer dan 25 jaar paardrijlessen voor mensen met een beperking. Om iedereen de kans te geven te zien hoe leuk paardrijden is, organiseert de stichting twee open lesdagen. Op maandag 17 juni (van 16.45 tot 19.45 uur) en dinsdag 18 juni 2024 (van 17.00 tot 20.00 uur) is iedereen van harte welkom bij Manege Stal van Brenk, Voordorpsedijk 29 in Groenekan.


Tijdens de open lesdagen kan iedereen kennismaken met de Stichting, de ruiters, paarden, vrijwilligers en instructrices. Samen zorgen zij elke week weer voor een paardrij-feestje! Het enthousiasme van de ruiters en vrijwilligers werkt aanstekelijk.

Kirsten Siebers, vrijwilliger bij Stichting Ariane de Ranitz zegt hierover; ‘Het allerleukste aan het vrijwilligerswerk is het enthousiasme van de ruiters. Een van de ruiters komt bijvoorbeeld elke week met tekeningen van paarden voor de vrijwilligers! We begeleiden de ruiters die dat nodig hebben door naast het paard te lopen. Maar er zijn ook ruiters die zelfstandig rijden. Ongeacht wat iemands niveau is, ze zijn allemaal even enthousiast! Behalve kijken naar de lessen is het mogelijk om pony’s te knuffelen en te borstelen en zullen bestuursleden van Stichting Ariane de Ranitz aanwezig zijn om meer informatie te geven.


De open lesdagen laten zien wat de stichting doet, én zijn een ideaal moment voor mensen die interesse hebben in paardrijden bij de Stichting, of interesse hebben in vrijwilligerswerk. De koffie staat klaar, aanmelden is niet nodig.

Deel blogpost