Post | maart 2024 | Nieuws | 1 min lezen

Vrijwilligers maken het verschil tijdens NLdoet!

De Bilt, 18 maart 2024


Vrijwilligers maken het verschil tijdens NLdoet!


Op 15 en 16 maart kwam een groot aantal vrijwilligers van gemeente De Bilt bijeen om deel te nemen aan NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

Ook dit jaar namen verschillende organisaties deel aan NLdoet, variërend van zorginstellingen tot scholen en natuurverenigingen. Vrijwilligers hielpen o.a. bij het schoonmaken in een verzorgingshuis, het organiseren van leuke activiteiten met ouderen en het onderhouden van tuinen.

Het belang van vrijwilligerswerk reikt verder dan alleen het vervullen van taken en een bijdrage leveren aan de gemeenschap. Het draagt bij aan een gevoel van verbondenheid en betrokkenheid. Vrijwilligers geven aan vooral voldoening en waardering te voelen.

Een vrijwilliger die deelnam aan de NLdoet activiteiten van Bij de Tijd van Silverein in De Bilt, deelde haar ervaring: "Het is vooral erg leuk om te doen. Ik zou graag vrijwilligerswerk willen doen, maar met werk, een gezin en een druk leven kom ik er niet aan toe. NLdoet geeft mij de kans om alsnog mijn steentje bij te dragen”.

Zowel bij Silverein als bij het Leendert Meeshuis waren de vrijwilligers zo enthousiast dat zij al voor de lunch klaar waren met het schoonmaken en opruimen van de afdeling terwijl ze hiervoor een hele dag hadden uitgetrokken. Hierop besloten ze na de lunch heerlijk met de bewoners te gaan wandelen.

NLdoet mag dan voorbij zijn, maar vrijwilligerswerk blijft hard nodig. Wil jij je graag inzetten voor een ander en ben je op zoek naar vrijwilligerswerk? Kijk dan op de website www.vrijwilligerscentraledebilt.nl. Hier staat een breed aanbod aan vacatures. Voor hulp of vragen kun je bij Ria terecht. Zij is elke dinsdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur bij MENS aanwezig op de Molenkamp 60, De Bilt. Maak je liever een afspraak of heb je een vraag? Mail dan naar [email protected].

Deel blogpost