Post | december 2023 | Organisaties Wet- en regelgeving | 1 min lezen

Vrijwilligers-verzekeringen

Vrijwilligersverzekering 

Maatschappelijke organisaties hoeven hun vrijwilligers niet zelf te verzekeren tegen ongevallen of schade. De gemeente De Bilt heeft voor al haar vrijwilligers een collectieve verzekering afgesloten (VNG) voor alle vrijwilligers in de gemeente. 

Wie vrijwilligerswerk doet in de gemeente De Bilt is automatisch verzekerd voor ongevallen of aansprakelijkheid. Maatschappelijke organisaties hoeven zich niet aan te melden voor deze verzekering, vrijwilligers zijn automatisch verzekerd. 

De verzekering geldt voor schade die ontstaat tijdens het verrichten van vrijwilligers- of mantelzorgactiviteiten. Het gaat om een verzekering op het gebied van ongevallen en aansprakelijkheid. Ook dekt de verzekering bestuurdersaansprakelijkheid voor vrijwilligers, verkeersaansprakelijkheid voor rechtspersonen en rechtsbijstand voor vrijwilligers. Op de ongevallen- en persoonlijke eigendommenverzekering zijn ook mantelzorgers meeverzekerd. 

Schade kun je melden bij de gemeente via gebruik van het schadeformulier. 


Meer informatie? 

  • Meer informatie over de VNG Vrijwilligersverzekering (onder andere polisvoorwaarden, brochures) vind je op de website van Centraal beheer

Op de website van het NOV kun je veel vragen stellen over verzekeringen via een forum. Ook staat er een helder overzicht van veel gestelde vragen 

Deel blogpost