Versterk onze Vrijwilligerscentrale

Versterk onze Vrijwilligerscentrale

Structureel vrijwilligerswerk · 3–4 uur/week
Molenkamp 60, 3732 EV De Bilt, Nederland
Advies & MentoringAdministratieOndersteunend werk
WelzijnBuurt & omgevingKunst & cultuur
Goede gezondheid en welzijnEerlijk werk en economische groeiIndustrie, innovatie en infrastructuur
Activiteit Delen
Vrijwilligerscentrale De Bilt
#78270
Scan me of ga naar www.vrijwilligerscentraledebilt.nl/o/Utopia214/Activiteiten/Versterk-onze-Vrijwilligerscentrale/78270 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Kom jij onze vrijwilligerscentrale versterken?

Uitgebreide omschrijving

Introductie

Bij de vrijwilligerscentrale gaan mensen op zoek naar vrijwilligerswerk en zoeken organisaties vrijwilligers. Vraag en aanbod komen samen op onze vacaturebank.


Wie vrijwilligerswerk zoekt en graag advies wil, kan met een persoonlijk gesprek met de vrijwilligers van de vrijwilligerscentrale geholpen worden in zijn of haar zoektocht.


Daarnaast ondersteunen en adviseren we organisaties op het gebied van het werven, behouden van vrijwilligers en op het gebied van vrijwilligersbeleid. We organiseren jaarlijks vrijwilligersmarkten en netwerkbijeenkomsten. Naast onze events bieden wij binnen de vrijwilligersacademie zowel online als offline workshops en trainingen voor zowel vrijwilligers als organisaties.


Taakomschrijving

Binnen de vrijwilligerscentrale zijn er verschillende taken die je uitvoert. Een van je hoofdtaken zal zijn het draaien van het spreekuur op dinsdagmiddag, waarbij je mensen begeleidt richting een passende vrijwilligersfunctie. Je werkt daarbij nauw samen met je collega vrijwilliger van de vacaturebank. Als vrijwilliger beheer je de vacaturebank website en voer je gesprekken met organisaties en zoekende vrijwilligers. Binnen het beheer van de website bekijk je alle geplaatste vacatures en geef je feedback waar nodig is. Je zal regelmatig contact hebben met bestaande organisaties, maar ook nieuwe organisaties die nog geen gebruikmaken van onze vacaturebank. Naast de website beheer je ook de mail van de vrijwilligerscentrale en doe je in afstemming met je collega vrijwilliger elke maand een interview met een vrijwilliger uit de gemeente De Bilt.

Daarnaast help je mee bij het organiseren van events. Alle werkzaamheden worden gecoördineerd door de coördinator van de vrijwilligerscentrale. Er is wekelijks een contactmoment waarop afstemming plaatsvindt.

 

Wij vragen

Wij zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om mensen en organisaties net een stapje verder te helpen. Je krijgt er energie van om mensen te begeleiden en te coachen en daarbij uit te gaan van hun talenten. Je hebt enige ervaring in het begeleiden van mensen en in gespreksvoering. Je legt gemakkelijk contact en bent daadkrachtig. Je bent communicatief, digitaal vaardig en flexibel.

Ook zijn we op zoek naar iemand die onze social media kan beheren. Dit is wenselijk, maar geen harde eis.


Wat hebben wij de vrijwilliger te bieden?

Je bent als vrijwilliger verbonden aan de Vrijwilligerscentrale De Bilt. De vrijwilligerscentrale is onderdeel van MENS. Je werkt samen met een collega vrijwilliger en de coördinator van de vrijwilligerscentrale. Er is ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling.

Binnen de vrijwilligerscentrale en MENS worden trainingen en workshops aangeboden, waar je als vrijwilliger aan mee kunt doen. Binnen MENS vinden we vrijwilligers erg belangrijk en we waarderen hen jaarlijks met een attentie en/of activiteit. 

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over Vrijwilligerscentrale De Bilt

Vrijwilligerswerk doen binnen gemeente De Bilt dat bij je past? Hier laten we de leukste activiteiten voor vrijwilligers zien. Zoek en vind een mogelijkheid om anderen om je heen te helpen.
Vrijwilligersvacatures die je misschien ook interessant vindt
Locatiecoördinator de Bilt
Structureel vrijwilligerswerk · 2–8 uur/week
Locatiecoördinator de Bilt
Zoek je vrijwilligerswerk in De Bilt? Interesse in het Rode Kruis? Voor onze locatie in De Bilt zoeken wij een coördinator die houdt van organiseren.Geplaatst door Rode Kruis district Gooi en Utrecht
Meldpunt (vrijwilligersvervoer) planner gezocht!
Structureel vrijwilligerswerk · 4 uur/week
Meldpunt (vrijwilligersvervoer) planner gezocht!
Maak jij makkelijk een praatje, kan je goed luisteren en werk je zorgvuldig? Dan zijn wij op zoek naar jou!Geplaatst door MENS Het Meldpunt
Mantelzorgmaatjes | Steunpunt Mantelzorg
Structureel vrijwilligerswerk · Flexibele uren
Mantelzorgmaatjes | Steunpunt Mantelzorg
Een respijtmaatje ( mantelzorgmaatje) komt om het zorgen van de mantelzorger tijdelijk over te nemen.Geplaatst door MENS Steunpunt Mantelzorg
Meldpunt (vrijwilligersvervoer) planner gezocht
Structureel vrijwilligerswerk · 3 uur/week
Meldpunt (vrijwilligersvervoer) planner gezocht
Als planner breng je vraag en aanbod samen. Geplaatst door MENS Buurtsportcoaches
Vrijwilliger Intercultureel Eetcafé
Structureel vrijwilligerswerk · 6 uur/maand
Vrijwilliger Intercultureel Eetcafé
Houd je van koken en gezelligheid ?Geplaatst door MENS Servicecentrum De Bilt
Mistroostige dag? Laat de zon schijnen!
Structureel vrijwilligerswerk · 1–2 uur/week
Mistroostige dag? Laat de zon schijnen!
Deze technische man die medische apparatuur ontwikkelde, is veel alleen thuis. Dat is heel ongezond voor zijn brein.Geplaatst door MENS