Dialoogtafel “In een ideale wereld hoeft niemand eenzaam te zijn”

Dialoogtafel “In een ideale wereld hoeft niemand eenzaam te zijn”

Evenement · 3 okt 2023, 14:30 - 17:00
Planetenplein 2, 3721 LH Bilthoven, Nederland
Buurt & omgevingWelzijnSport & Recreatie
Goede gezondheid en welzijnEerlijk werk en economische groeiOngelijkheid verminderen
U kunt zich helaas niet langer registreren voor dit Evenement.
Deel Evenement
MENS Eenzaamheid
#70173
Scan me of ga naar www.vrijwilligerscentraledebilt.nl/o/mens-de-bilt-samen-oplopen-MENS-De-Bilt-Eenzaamheid/Activiteiten/Dialoogtafel-In-een-ideale-wereld-hoeft-niemand-eenzaam-te-zijn/70173 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Tijdens de dialoogtafel gaan we met elkaar in gesprek, we associëren, wisselen ervaringen uit en durven te dromen. Uiteraard kijken we ook wat jezelf kunt doen.

Uitgebreide omschrijving

Een dialoogtafel is een gesprek van max 8 mensen onder leiding van een getraind dialoogbegeleider. Het is een open gesprek over ervaringen, dromen en mogelijkheden dat bijdraagt tot onderling begrip, verbondenheid en inzicht. Ontmoeting vanuit wezenlijke nieuwsgierigheid staat voorop.


Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. Je ervaart een gemis aan een hechte, emotionele band met anderen. Of je hebt minder contact met andere mensen dan je wenst. Eenzaamheid gaat gepaard met kenmerken als negatieve gevoelens van leegte, verdriet, angst en zinloosheid en met lichamelijke of psychische klachten. Eenzaamheidgevoelens kunnen invloed hebben op je gezondheid, welzijn en kwaliteit van leven. Daarmee is eenzaamheid een onderwerp dat veel mensen treft. Tijdens de dialoog wisselen we ervaringen uit over het thema en durven we te dromen over een wereld waarin niemand eenzaam hoeft te zijn. En onderzoeken we welke stap we kunnen zetten om die wereld dichterbij te brengen. 


Kom je ook?

Datum: dinsdag 3 oktober

Tijd: inloop met koffie en thee vanaf 14.30, dialoog van 15 tot 17 uur

Plaats: Bibliotheek Bilthoven, Planetenplein 2, 3721LH Bilthoven

Ook zonder aanmelding ben je welkom.

Hoe kom ik er?

U kunt zich helaas niet langer registreren voor dit Evenement.
Deel Evenement

Over MENS Eenzaamheid

Soms voel jij je weleens eenzaam of ken je iemand die zich eenzaam voelt.

Van 28 september t/m 4 oktober is er de Week tegen Eenzaamheid.

De Week tegen Eenzaamheid is een week waar verbinding centraal staat. Er vinden activiteiten plaats waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Bekijk de agenda voor de actuele aanbod van activiteiten.