BENG! Energiecoaches

BENG! Energiecoaches

Structureel vrijwilligerswerk · Flexibele uren
Vanuit huis
Advies & Mentoring
Natuur & MilieuBuurt & omgevingOnderwijs
Activiteit Delen
BENG!
#69696
Scan me of ga naar www.vrijwilligerscentraledebilt.nl/o/BENG/Activiteiten/BENG-Energiecoaches/69696 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Energiecoöperatie BENG! zoekt nieuwe energiecoaches. Voor advies aan huis in alle kernen in onze gemeente. Ervaring is niet nodig, voor een opleiding zorgen wij

Uitgebreide omschrijving

Bij energie coöperatie BENG! zijn ruim 50 vrijwilligers actief. De vrijwilligers hebben diverse rollen. Zo kennen we Energieambassadeurs die informatieavonden organiseren over verduurzamen van huizen en zonnepanelen, warmtescans aan huis maken en buurtinitiatieven ondersteunen. Ook zijn er werkgroepen voor specifieke onderwerpen rond energie.

De Energiecoaches zijn energieambassadeurs met een specifieke rol. Zij richten zich volledig op advies aan huis voor huurders en bewoners van koopwoningen die belangstelling hebben voor energiebesparing.  


Bewoners helpen met het besparen van energie en het verlagen van de energierekening via kleine maatregelen en nieuwe gewoontes. De focus ligt op huurders en mensen die financieel moeilijk rond kunnen komen. Maar ook woningeigenaren met een voor hen onverklaarbaar hoge energierekening kunnen van jouw diensten gebruik maken.


Concreet betekent dit:

- Op bezoek bij bewoners die een aanvraag indienen;

- De bewoners helpen met het verkrijgen van inzicht in hun energierekening;

- Het in kaart brengen en met de bewoners bespreken van energiebesparingsmogelijkheden (kleine maatregelen en nieuwe gewoontes);

- Bewoners begeleiden bij het realiseren van de voorgenomen maatregelen en nieuwe gewoontes;


Je kunt goed en gemakkelijk omgaan met veel verschillende mensen. En dat vind je ook leuk. Je geniet ervan om anderen te helpen. Je kunt je goed verplaatsen in anderen en in wat hen motiveert. Je kunt goed inschatten wat in een bepaalde situatie wel werkt en wat niet.

 

Je hoeft geen technische achtergrond te hebben. Wat je moet weten over energiebesparing brengen wij jou bij. Je bent gewend om gestructureerd te werken en komt je afspraken na.

 

Je bent in de gelegenheid om minimaal eenmaal per week een gesprek aan huis te voeren.


De functie energiecoach is vrijwilligerswerk. Wij zijn trots en zuinig op onze vrijwilligers. Dus bieden we regelmatig kennissessies aan en kun je gratis workshops en opleidingen volgen over allerlei onderwerpen die met energie besparen te maken hebben. 

 

Je werkt in een team van enthousiaste vrijwilligers. Meerdere keren per jaar organiseren we vrijwilligersbijeenkomsten om ervaringen en kennis te delen. 

Voor ieder gesprek krijg je een vergoeding van 15 euro. Dat is een vrijwilligersvergoeding en wordt niet gezien als inkomen (door Belastingdienst of uitkeringsinstanties.)  

Activiteit Delen

Over BENG!

BENG! is de lokale duurzame energie coöperatie voor De Bilt. BENG! werkt aan een energieneutrale gemeenschap in 2030 op het terrein van elektriciteit, warmte en mobiliteit. Energieneutraal betekent dat in De Bilt de benodigde energie zo zuinig mogelijk wordt gebruikt, dat het gebruik zelfstandig en duurzaam wordt opgewekt en dat de energie dus niet meer afkomstig is van fossiele bronnen.

Wij zijn een onafhankelijke lokale energiecoöperatie van en voor alle inwoners van gemeente De Bilt. Samen gaan we voor een energieneutrale gemeente.

Het grootste deel van BENG! bestaat uit vrijwilligers. U kunt op verschillende manieren meewerken aan het realiseren van een energieneutrale gemeente De Bilt: door actief te worden in een van onze werkgroepen, bijvoorbeeld de werkgroep energieambassadeurs, de werkgroep zonnepanelen of de werkgroep PR en ledenwerving. Wilt u meer weten of al direct uw interesse doorgeven, neem dan contact met ons op of bekijk een van onze vacatures.
Vrijwilligersvacatures die je misschien ook interessant vindt
BENG! ambassadeur Energiebesparing
Structureel vrijwilligerswerk · Flexibele uren
BENG! ambassadeur Energiebesparing
Als energie-ambassadeur adviseer en informeer je bewoners van gemeente De Bilt over duurzame energie en energiebesparingGeplaatst door BENG!
Duurzame kwartiermaker voor buurten in de gemeente
Structureel vrijwilligerswerk · Flexibele uren
Duurzame kwartiermaker voor buurten in de gemeente
Word een sociale duurzame kwartiermaker voor je eigen buurt!Geplaatst door BENG!
BENG! ambassadeur Energiescan
Structureel vrijwilligerswerk · Flexibele uren
BENG! ambassadeur Energiescan
BENG! zoekt energieambassadeurs om bewoners van de gemeente te adviseren over energiebesparende maatregelen voor hun woning. Geplaatst door BENG!
Ondersteuner energieadvies koopwoningen
Structureel vrijwilligerswerk · 4–6 uur/week
Ondersteuner energieadvies koopwoningen
Eerste contact namens BENG! voor onze energieambassadeurs. Je hebt contact met bewoners en ondersteunt de ambassadeurs bij hun werkzaamheden.Geplaatst door BENG!
Energieklusser
Structureel vrijwilligerswerk · 4–6 uur/week
Energieklusser
BENG! zoekt energieklussers die matig geïsoleerde huizen bezoeken in Gemeente de Bilt en mensen helpen met eenvoudige technische maatregelen.Geplaatst door BENG!
project- en implementatiemanager ICT
Tijdelijk activiteit · 4–6 uur/week · Voor ongeveer 4 maanden
project- en implementatiemanager ICT
Voor de professionalisering van BENG! is het opzetten van een adequaat ondersteunend ICT-platform noodzakelijk. Heb jij zin en tijd om dat met ons op te zetten?Geplaatst door BENG!