Ondersteuner energieadvies koopwoningen

Ondersteuner energieadvies koopwoningen

Structureel vrijwilligerswerk · 4–6 uur/week
Vanuit huis
Natuur & MilieuBuurt & omgevingOnderwijs
Activiteit Delen
BENG!
#71442
Scan me of ga naar www.vrijwilligerscentraledebilt.nl/o/BENG/Activiteiten/Ondersteuner-energieadvies-koopwoningen/71442 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Eerste contact namens BENG! voor onze energieambassadeurs. Je hebt contact met bewoners en ondersteunt de ambassadeurs bij hun werkzaamheden.

Uitgebreide omschrijving

Veel huiseigenaren in De Bilt willen aan de slag met – verdere – verduurzaming van hun woning. Energiecoöperatie BENG! biedt daar hulp bij. Met energieadviezen, energiescans aan huis en met informatieavonden willen we onze gemeente sneller energieneutraal maken. Onze vrijwillige energieambassadeurs zetten zich daar volop voor in en hebben het steeds drukker.

Daarom vragen we: wil jij het eerste contact namens BENG! voor hen zijn en hen administratief ondersteunen?


Wat ga je doen?

Je bent het eerste aanspreekpunt voor vragen van huiseigenaars, zoekt de juiste persoon bij de vraag en verwerkt een en ander administratief.

Bij energievragen: via ons mailadres stellen Biltse bewoners hun vragen aan BENG! Bijvoorbeeld over isolatie, verwarming, zonnepanelen enzovoort. Jij vangt de vragen op, stuurt een bevestiging en stuurt de vraag door naar de juiste persoon binnen BENG! Vaak zijn dat onze energieambassadeurs, maar soms ook andere personen of bedrijven in ons netwerk.

Bij energiescans: Onze energieambassadeurs bekijken een huis en maken dan samen met de bewoners een plan ter verduurzaming van de woning. Er is steeds meer vraag naar zulke energiescans. Jij verwerkt de digitale aanvragen, verwerkt ze in het systeem en koppelt ze aan een energieambassadeur.

Bij Informatieavonden: BENG! organiseert regelmatig informatieavonden over verduurzaming. Zo delen we kennis en ervaring zodat bewoners zelf aan de slag. Er zijn avonden over zonnepanelen, isolatie, warmtepompen, elektrisch rijden etc. Jij houdt de aanmeldingen bij en stuurt de deelnemers een bevestiging en informatie. Wil je ook af en toe gastvrouw/man zijn bij een avond? Dat zou helemaal fijn zijn!

 

Wat vragen we?

  • Je hebt gelegenheid vanuit huis te werken en kunt je inzet wat verdelen over de week. We hebben drukke en mindere drukken tijden. Je bent vrij je eigen tijd in te delen maar het is belangrijk dat bewoners redelijk snel geholpen worden.
  • Je kunt goed en gemakkelijk omgaan met veel verschillende soorten mensen en dat vind je ook leuk. Je denkt ‘klantgericht’.
  • Je hoeft geen technische achtergrond te hebben. Wat je moet weten over energiebesparing
  • brengen wij jou bij.
  • Je werkt gestructureerd en komt je afspraken na.
  • Je kan werken met Word en Excel. Binnen BENG! maken we gebruik van het computersysteem Econobis. Kennis hiervan is natuurlijk welkom maar je krijgt de tijd en begeleiding om dit je eigen te maken,
  • Je werkt samen met de medewerker Participatie en Communicatie. Er is regelmatig overleg maar je werkt vooral zelfstandig.

 

Wat krijg je ervoor terug?

Je werkt zo mee aan een duurzaam De Bilt: goed voor onze eigen leefomgeving en tegen nog meer klimaatverandering. Wij zijn trots en zuinig op onze vrijwilligers. Daarom bieden we regelmatig kennissessies aan en kun je gratis workshops en opleidingen volgen over allerlei onderwerpen die met energie besparen te maken hebben.

Je werkt in een enthousiast team. Meerdere keren per jaar organiseren we vrijwilligersbijeenkomsten om ervaringen en kennis te delen.

Activiteit Delen

Over BENG!

BENG! is de lokale duurzame energie coöperatie voor De Bilt. BENG! werkt aan een energieneutrale gemeenschap in 2030 op het terrein van elektriciteit, warmte en mobiliteit. Energieneutraal betekent dat in De Bilt de benodigde energie zo zuinig mogelijk wordt gebruikt, dat het gebruik zelfstandig en duurzaam wordt opgewekt en dat de energie dus niet meer afkomstig is van fossiele bronnen.

Wij zijn een onafhankelijke lokale energiecoöperatie van en voor alle inwoners van gemeente De Bilt. Samen gaan we voor een energieneutrale gemeente.

Het grootste deel van BENG! bestaat uit vrijwilligers. U kunt op verschillende manieren meewerken aan het realiseren van een energieneutrale gemeente De Bilt: door actief te worden in een van onze werkgroepen, bijvoorbeeld de werkgroep energieambassadeurs, de werkgroep zonnepanelen of de werkgroep PR en ledenwerving. Wilt u meer weten of al direct uw interesse doorgeven, neem dan contact met ons op of bekijk een van onze vacatures.
Vrijwilligersvacatures die je misschien ook interessant vindt
BENG! ambassadeur Energiebesparing
Structureel vrijwilligerswerk · Flexibele uren
BENG! ambassadeur Energiebesparing
Als energie-ambassadeur adviseer en informeer je bewoners van gemeente De Bilt over duurzame energie en energiebesparingGeplaatst door BENG!
Duurzame kwartiermaker voor buurten in de gemeente
Structureel vrijwilligerswerk · Flexibele uren
Duurzame kwartiermaker voor buurten in de gemeente
Word een sociale duurzame kwartiermaker voor je eigen buurt!Geplaatst door BENG!
BENG! ambassadeur Energiescan
Structureel vrijwilligerswerk · Flexibele uren
BENG! ambassadeur Energiescan
BENG! zoekt energieambassadeurs om bewoners van de gemeente te adviseren over energiebesparende maatregelen voor hun woning. Geplaatst door BENG!
BENG! Energiecoaches
Structureel vrijwilligerswerk · Flexibele uren
BENG! Energiecoaches
Energiecoöperatie BENG! zoekt nieuwe energiecoaches. Voor advies aan huis in alle kernen in onze gemeente. Ervaring is niet nodig, voor een opleiding zorgen wijGeplaatst door BENG!
Energieklusser
Structureel vrijwilligerswerk · 4–6 uur/week
Energieklusser
BENG! zoekt energieklussers die matig geïsoleerde huizen bezoeken in Gemeente de Bilt en mensen helpen met eenvoudige technische maatregelen.Geplaatst door BENG!
project- en implementatiemanager ICT
Tijdelijk activiteit · 4–6 uur/week · Voor ongeveer 4 maanden
project- en implementatiemanager ICT
Voor de professionalisering van BENG! is het opzetten van een adequaat ondersteunend ICT-platform noodzakelijk. Heb jij zin en tijd om dat met ons op te zetten?Geplaatst door BENG!