Dierenbescherming, Dierenbuddy De Bilt

Over Dierenbescherming, Dierenbuddy De Bilt

Dierenbuddy van de Dierenbescherming is er voor ouderen en chronisch zieken met huisdieren die niet meer de volledige zorg aan hun dier kunnen geven. Daarbij heeft deze doelgroep een klein sociaal netwerk en is financieel niet in staat om dergelijke hulp "in te kopen". De vrijwillige Dierenbuddy's helpen bij de zorg voor het dier door o.a. het uitlaten van de hond, schoonmaken van de kattenbak, vogelkooi of aquarium. Met als doel dat mens en dier bij elkaar kunnen blijven.

Dierenbuddy's: Verzorging van de dieren zoals omschreven in vorige vraag. Zoals het uitlaten van honden, schoonmaken van o.a. kattenbakken, konijnenhokken, aquarium, vogelkooien. Vachtverzorging, nagels knippen, dieren wassen, bezoekjes aan de dierenarts. Sociaal contact met eigenaren van de dieren.

Ook is er een lokale Coördinator: Coördineren van de activiteiten, aanspreekpunt voor Dierenbuddy's en hulpvragers. Voeren van intakegesprekken en kennismakingen. Werven van nieuwe Dierenbuddy's. Inzichtelijk maken/houden van sociale domein. Onderhouden van de kwaliteit en contacten.

Foto's