Lievegoed

Over Lievegoed

Wij bieden, op basis van onze antroposofische identiteit, de best passende specialistische behandeling en begeleiding aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel en problemen op het gebied van psychiatrie en/of verslaving. Bij de begeleiding en behandeling staat de individuele ontwikkeling centraal. Ieder mens, ook de mens met een aandoening of beperking, kent eigen groeimogelijkheden. Bij Lievegoed weten we uit ervaring dat een mens uit meer bestaat dan alleen deze beperking of probleem. Wij richten ons niet alleen op wat niet goed gaat, maar vooral op wat er wel goed gaat en op het versterken van het gezonde.

Onze zorgverlening heeft als doel de kwaliteit van leven van cliënten te verhogen, door de ruimte te bieden voor veiligheid, inzicht, groei, een gezonde leefstijl, zinvol werk en andere vormen van zingeving.

De activiteiten van onze vrijwilligers lopen uiteen, net als de tijd die het vraagt. Onze vrijwilligers hebben verschillende achtergronden en interesses. Het is niet nodig om ervaring te hebben met mensen met een beperking.

Vrijwilligerswerk bij ons is een keuze, maar is niet vrijblijvend. Daarom maken we afspraken en rekenen we op je. Daar staat tegenover dat je er ook veel voor terug krijgt. Natuurlijk van onze bewoners en cliënten zelf, voor wie jouw bijdrage belangrijk is.

Omdat ons werk vooral om samenwerken gaat, kan vrijwilligerswerk ook je eigen sociale leven verrijken.

Vrijwilligerswerk bij Lievegoed kan op verschillende plekken en in verschillende activiteiten.

Foto's