Gastvrouw/heer gezocht bij Mama Lokaal Maartensdijk

Gastvrouw/heer gezocht bij Mama Lokaal Maartensdijk

Structureel vrijwilligerswerk · 2–4 uur/week
Maartensdijk, Utrecht, Nederland
Gastheer/vrouwActiviteiten begeleiden
OnderwijsWelzijnKinderen & Jongeren
Deze Vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere Vrijwilligersvacatures vinden.1 plaats over.
Activiteit Delen
Ouders Lokaal De Bilt
#69676
Scan me of ga naar www.vrijwilligerscentraledebilt.nl/o/Ouders-Lokaal-De-Bilt/Activiteiten/Gastvrouwheer-gezocht-bij-Mama-Lokaal-Maartensdijk/69676 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Ouders Lokaal zoekt voor een nieuw te openen Mama Lokaal Maartensdijk moeders en vaders die coördinator/gastvrouw/heer willen zijn.

Uitgebreide omschrijving

Bij het Mama Lokaal kunnen (aanstaande) moeders, vaders en grootouders elke vrijdagochtend vrijblijvend binnenlopen en andere ouders ontmoeten met kinderen van 0-4 jaar. Er wordt altijd wel wat leuks georganiseerd, zoals een knutselactiviteit of spelen met speelgoed.


Onder het genot van een kopje koffie kan er gekletst worden met elkaar over de ups and downs van het ouderschap en de dynamiek van het opvoeden. De Mama Lokaal Kletspot staat standaard op tafel voor inspiratie, tips en leuke opvoedthema's. Op verzoek kunnen we ook speciale gasten uitnodigen zoals een draagdoekcoach, lactatiedeskundige, pedagoge, etc. Ideeën of verzoekjes kun je naar ons mailen.


Ouders voor ouders

Het Mama Lokaal wordt georganiseerd door een team moeders (vaders) en is gratis. Mama Lokaal wordt binnenkort geopend in Maartensdijk. 


Je helpt bijvoorbeeld met het bedenken en invullen van de activiteiten van het Mama Lokaal (en het promoten ervan). Je bent gastvrouw/heer op de ochtend zelf en zorgt dat de koffie en thee klaar staan. Je signaleert thema's en speelt daar op in met je activiteiten. Twee keer per jaar komen de coördinatoren van alle Mama Lokalen bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren.


We zoeken een enthousiaste vrijwilliger die het leuk vindt om voor kinderen (tot 4 jaar) en hun ouders activiteiten te organiseren en als gastvrouw/man op de woensdagochtend voor te lezen.


Wij bieden:

*Twee keer per jaar een bijeenkomst van de coördinatoren van alle Mama Lokalen om ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren.

*Deelname WhatsApp groep van alle Mama Lokalen

*Samenwerken met andere enthousiaste ouders

*Deelname aan jaarlijkse Dank-je-wel-diner

Hoe kom ik er?

Deze Vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere Vrijwilligersvacatures vinden.1 plaats over.
Activiteit Delen

Over Ouders Lokaal De Bilt

Stichting Ouders Lokaal is een platform voor en door ouders en bestaat uit een team van ruim vijftig ouders die zich vrijwillig inzetten om ouders/opvoeders binnen de gemeente te inspireren en informeel te ondersteunen rondom opvoeding en gezinsbalans. Ouders Lokaal doet dit door laagdrempelige activiteiten te organiseren waarin zij ouders met elkaar verbindt met de intentie elkaar te versterken in het ouderschap.

We zijn allemaal dol op onze kinderen en brengen ze met liefde groot. We steunen ze daar waar we kunnen, zo goed als we kunnen. Behalve leuk is opvoeden van kinderen ook een hele uitdaging en ontdekkingsreis. Ouderschap is niet iets waar je vooraf voor opgeleid bent. Geen kind is hetzelfde en fasen en verrassingen volgen elkaar in rap tempo op. Aan ons als ouder om daar zo goed mogelijk op in te spelen. Het delen en uitwisselen van ervaringen met andere ouders, kan daarbij dan ook best fijn en handig zijn.

Ouders Lokaal wil ervoor zorgen dat voor alle ouders informatie over ouderschap en opvoeden beschikbaar is en is er daarom op gericht om ouders/opvoeders met elkaar in verbinding te brengen. Een voorbeeld hiervan zijn de maandelijkse inspiratie workshops, waarin ouders/opvoeders op een laagdrempelige manier met elkaar in gesprek gaan over diverse thema’s. Doordat ouders open zijn naar elkaar over de dynamiek van het ouderschap leren ze veel van elkaar en ontplooien ze zichzelf. Alleen al de herkenning van elkaars opvoeduitdagingen kan een boost van zelfvertrouwen geven! Zo maken we het opvoeden leuker en makkelijker en creëren we met elkaar een positieve opvoedomgeving voor onze kinderen.

Ouders Lokaal heeft diverse Lokalen:
• Mama Lokaal: wekelijkse ontmoeting voor zwangere en moeders van jonge kinderen
• Workshops Lokaal: inspireert, informeert en verbindt ouders via workshops en lezingen
• Praat Lokaal: verbindt en ondersteunt ouders bij opvoeduitdagingen zoals Autisme, HSP, etc.
• Droom Lokaal: projecten bedacht door en voor ouders (en kinderen)
• Luister Lokaal: even sparren over je gezinsbalans of relatie
Vrijwilligersvacatures die je misschien ook interessant vindt
Handige vrijwilliger
Structureel vrijwilligerswerk · Flexibele uren
Handige vrijwilliger
Wij op zoek naar een handige vrijwilliger die kan helpen met klusjes in onze Samen naar School klas.Geplaatst door Stichting Duco 'Samen naar School'
Social media voor de Speelotheek
Structureel vrijwilligerswerk · 1 uur/week
Social media voor de Speelotheek
Berichten plaatsen op onze social media: Facebook en Instagram.Geplaatst door Speelotheek De Bilt
Secretaris bestuur Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg
Structureel vrijwilligerswerk · Flexibele uren
Secretaris bestuur Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg
In het 5 personen tellende bestuur is plaats voor een secretaris met affiniteit voor palliatieve zorg die eraan wil bijdragen dat mensen thuis kunnen stervenGeplaatst door VPTZ de Biltse kernen
Energieklusser
Structureel vrijwilligerswerk · 4–6 uur/week
Energieklusser
BENG! zoekt energieklussers die matig geïsoleerde huizen bezoeken in Gemeente de Bilt en mensen helpen met eenvoudige technische maatregelen.Geplaatst door BENG!
Houd je van thee en spreek je Berbers???
Structureel vrijwilligerswerk · 1–2 uur/week
Houd je van thee en spreek je Berbers???
Vrouw, 80 plus, ziet nauwelijks mensen en spreekt alleen Berbers. Zij vereenzaamt dus. Mevrouw vindt het heel gezellig als iemand thee komt drinken en babbelen.Geplaatst door MENS
Wandelvrijwilliger voor ‘t Ommetje
Structureel vrijwilligerswerk · 1–4 uur/week
Wandelvrijwilliger voor ‘t Ommetje
Wij zoeken een vrijwilliger die het leuk vindt om elke week routes uit te stippelen en deze met zowel kleine als grote groepen te bewandelen.Geplaatst door MENS Buurtsportcoaches