Skip Sidebar
Parkinson Vereniging

Parkinson Vereniging

Club, vereniging of andere

Over ons

De Parkinson Vereniging is dé organisatie waar iemand met de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme naar toegaat als hij of zij iets wil weten over het ziektebeeld. De vereniging is de spreekbuis ...

Deel
Parkinson Vereniging

Over Parkinson Vereniging

De Parkinson Vereniging is dé organisatie waar iemand met de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme naar toegaat als hij of zij iets wil weten over het ziektebeeld. De vereniging is de spreekbuis voor de ruim 52.000 mensen met de ziekte van Parkinson(isme) en hun naasten.

De Parkinson Vereniging is een middelgrote patiëntenvereniging met bijna 9.000 leden. De ruim 550 vrijwilligers van de vereniging worden vanuit het landelijk bureau in Bunnik ondersteund. Het bureau voert samen met actieve leden activiteiten uit op het gebied van lotgenotencontact, voorlichting, belangenbehartiging en wetenschapsbeleid. De Parkinson Vereniging organiseert jaarlijks diverse bijeenkomsten voor leden, waaronder de regionale activiteiten vanuit de meer dan 65 Parkinson Cafés. Hier kan men elkaar periodiek ontmoeten in een informele, ontspannen sfeer. Parkinson Café Bilthoven organiseert 5x per jaar bijeenkomsten voor mensen met de ziekte van parkinson of een parkinsonismen. Samen met een team van vrijwilligers levert u een bijdrage aan de organisatie van de bijeenkomsten.

Foto's