Skip Sidebar

Over ons

Speelotheek De Bilt leent speelgoed uit aan kinderen van 0-8 jaar, zodat zij gevarieerd en uitdagend kunnen spelen. We geven daarnaast advies over spelen en speelgoed.

Een speelotheek is ...

ArmoedebestrijdingWelzijnKinderen & Jongeren
Deel
Speelotheek De Bilt

Over Speelotheek De Bilt

Speelotheek De Bilt leent speelgoed uit aan kinderen van 0-8 jaar, zodat zij gevarieerd en uitdagend kunnen spelen. We geven daarnaast advies over spelen en speelgoed.

Een speelotheek is vergelijkbaar met een bibliotheek, maar dan met speelgoed in plaats van boeken. Speelotheek De Bilt is drie dagdelen per week geopend. Tijdens openingstijden kunnen ouders / verzorgers / opa's / oma's of andere geïnteresseerden langskomen om speelgoed uit te zoeken en te lenen. Dit kan door middel van een abonnement of strippenkaart. De leentermijn is vier weken.

Spelen is leuk en ook nog eens heel goed voor de ontwikkeling van kinderen. Belangrijk is wel dat speelgoed voldoende gevarieerd en uitdagend is. Bij speelotheek De Bilt bieden we deze variatie en kunnen medewerkers advies geven over speelgoed dat aansluit bij de ontwikkeling van het kind tussen 0 en 8 jaar. Door speelgoed te lenen bij de speelotheek maak je het kind, het milieu en je portemonnee blij. Het kind mag iedere vier weken nieuw speelgoed uitzoeken en door het delen van speelgoed wordt het milieu minder belast.

Vrijwilligersactiviteiten:
Uitleen: uitlenen van speelgoed tijdens openingstijden
Speelgoedcommissie: aanschaf en afschrijving speelgoed en registreren speelgoed voor uitleen
Bestuur: beleid, financien, organisatorische zaken
Overig: hand- en spandiensten (speelgoed schoonmaken en opknappen), in de toekomst wellicht bijdrage aan digitalisering speelgoedassortiment

Foto's