Stichting Naburen

Over Stichting Naburen

Stichting Naburen (op De Bonte Parels)
Wij bieden een gemeenschap waar mensen, ondanks hun dementie, onderdeel uit blijven maken van de maatschappij. Dit doen we door samen op te trekken gedurende de dag en met elkaar een theetuin op te zetten en te bemannen. Daarnaast is ruimte voor moestuinieren, klussen in de werkschuur, taarten bakken, bedienen in de winkel... Voor ieder wat wils!

Als vrijwilliger van Naburen op De Bonte Parels ben je de spil van alles wat er te beleven is. We starten met elkaar (max 10 deelnemers, 2 medewerkers en 2 vrijwilligers, boer en boerin) de dag en stemmen onder het genot van een kop koffie af wie welke werkzaamheden oppakt voor de dag. Als vrijwilliger kies je activiteiten waar jij blij van wordt. Ook kan je zelf initiatief nemen om bepaalde activiteiten op te pakken, net wat jij voor kwaliteiten mee brengt.
Samen met mensen met dementie, gaan we aan de slag. We verwachten hierin dat je het leuk vindt om iemand met een beginnende dementie te begeleiden bij het uitvoeren van de activiteiten.
Rond het middag uur lunchen we met elkaar en na de lunch gaan we verder met activiteiten waar we in de ochtend aan begonnen waren, of bekijken we opnieuw wat een passende invulling is voor de middag.
Rond 15.30 uur ruimen we alles op en om 16.00 uur sluiten we de dag af met koffie en thee en gaat iedereen huiswaarts.

Wij organiseren voor vrijwilligers scholingsmomenten in het omgaan met mensen met dementie en onze visie daarop. We willen namelijk de persoon voorop stellen, in plaats van de dementie, wat ons onderscheid van andere organisaties.
Daarnaast organiseren we activiteiten voor alle Naburen, zo vieren we het zaai- en oogstfeest, waar de waarde van het met elkaar optrekken centraal staat.

Foto's