Tuinderij Eyckenstein

Over Tuinderij Eyckenstein

Op de prachtige oude moestuin van Landgoed Eyckenstein bij Maartensdijk is Luuk Schouten in 2006 gestart als biologisch tuinder. Op 0,7 hectare teelt en verkoopt hij samen met Eveline Sterk, Noor Waterschoot, Marije Janssen, Lara van Pelt en Liesbeth den Toom een grote diversiteit aan groenten. Raapsteeltjes, wortelen, boontjes, bietjes, rucola, venkel, pompoenen, courgettes, sla, aardappelen en nog veel meer. Allemaal van het seizoen en op gecertificeerd biologische wijze geteeld. De tuinderij is bovendien een plek waar klanten, (toevallige) bezoekers en vrijwilligers welkom zijn. Staat de poort open? Kom binnen en kijk rond!

Tuinderij Eyckenstein heeft tot doel gezonde, biologische groenten te telen voor lokale afzet in de gemeente De Bilt.

Op de tuinderij telen we biologische groente. De werkzaamheden bestaan uit planten van jonge groenteplantjes, zaaien, oogsten, wieden, schoffelen, gewassen verzorgen, water geven in de kassen, bloemenperken onderhouden, gras maaien en meer.

De vrijwilligers op de tuinderij doen mee met alle werkzaamheden op de tuinderij. Dus helpen met planten, zaaien, wieden, oogsten en alles wat er verder moet gebeuren!
Natuurlijk houden we daarbij rekening met wat iemand wil en kan. We hebben lichtere en zwaardere klussen. Een vast dagdeel is fijn, maar hoeft niet.
Groene vingers zijn niet nodig, die krijgt u van zelf!

Foto's