Skip Sidebar

Over ons

VPTZ de Biltse kernen is een organisatie voor vrijwillige palliatieve terminale zorg, thuis of in zorginstellingen.

Met goed opgeleide vrijwilligers (en professionele coördinatie) in thuissituatie ...

ZorgWelzijn
Deel
Secretaris Bestuur Stichting VPTZ de Biltse kernen

Secretaris Bestuur Stichting VPTZ de Biltse kernen

Structureel vrijwilligerswerk · Flexibele uren
Dennenlaan 3, 3739 KL Hollandsche Rading, Nederland
Bestuur
ZorgWelzijn
1 plaats over.
Activiteit Delen
VPTZ de Biltse kernen
#71168
Scan me of ga naar www.vrijwilligerscentraledebilt.nl/o/VPTZ-de-Biltse-kernen/Activiteiten/Secretaris-Bestuur-Stichting-VPTZ-de-Biltse-kernen/71168 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

In het 5 personen tellende bestuur is plaats voor een secretaris met affiniteit voor palliatieve zorg die eraan wil bijdragen dat mensen thuis kunnen sterven.

Uitgebreide omschrijving

Introductie

Veel mensen die ernstig ziek of oud zijn en weten dat ze niet lang meer te leven hebben willen graag in hun eigen vertrouwde omgeving verzorgd worden om thuis te kunnen sterven. Door inzet van huisarts, professionele thuiszorg, familie en vrienden wordt dit mogelijk gemaakt. Soms kan de zorg voor de partner, familie of vrienden erg zwaar zijn of kan men niet voldoende aanwezig zijn. in die situaties kunnen de speciaal opgeleide vrijwilligers van VPTZ de Biltse kernen uitkomst bieden. Doel is het ondersteunen en ontlasten van de mantelzorg bij de zorg voor de ernstig zieke of oudere thuis.

Naasten kunnen even op adem komen, bijslapen of er even tussenuit gaan.

 De zorg die vrijwilligers bieden vindt altijd plaats in samenwerking met professionele zorg en      mantelzorg. De hulp kan meerdere keren per week worden geboden, overdag en als het moet  ook 's nachts.

De vrijwilligers worden ingezet en begeleid door een professionele coördinator die in dienst is bij de stichting VPTZ de Biltse kernen. Voor de bestuurlijke activiteiten van dit vrijwilligerswerk is het stichtingsbestuur ingesteld.

Taakomschrijving

De taken van de secretaris in het bestuur van VPTZ de Biltse kernen zijn o.m.:

*voorbereiding en verslaglegging bestuursvergaderingen met zo nodig follow-up van actiepunten

*opstellen en na goedkeuren distribueren/publiceren jaarverslagen

*In samenwerking met de vrijwilligerscoördinator up to date houden van de website en regelen van communicatieve uitingen

*zorgdragen (i.s.m. voorzitter en penningmeester) voor een goede administratieve organisatie en het voldoen aan wettelijk vereisten w.o. taakverdeling/bevoegdheden bestuur, in-/uitschrijvingen KvK, privacy wetgeving (AVG), integriteit (UBO registratie en WBTR) en bijhouden nieuwe ontwikkelingen op dit gebied.

Het huidige bestuur is collegiaal van aard en bestaat uit 5 personen.

 Wij vragen

 Iemand met interesse/affiniteit voor/met vrijwilligerswerk in de mantelzorgsfeer voor (meest)       ouderen in een terminale levensfase. Enige kennis van en ervaring met secretariële taken in stichtings- of verenigingsverband is wenselijke evenals enige praktische kennis en vaardigheid op het gebied van tekstverwerking, email en online communicatie (w.o. Zoom).


Wat hebben wij de vrijwilliger te bieden?

Het bestuur van de stichting heeft een organisatorische rol vanuit beleid, toezicht, ondersteuning en administratieve begeleiding alsmede ook zorg voor maatschappelijke inbedding.

De vrijwilligerscoördinator heeft een belangrijke rot in het werven en (laten) opleiden van vrijwilligers, het regelen en coördineren van inzetten en stemt regelmatig af met het bestuur.

Het gezamenlijk werken aan de realisatie van de doelstellingen en invulling geven aan een maatschappelijk zinvolle taak is een belangrijke stimulus om je in te zetten voor onze stichting.

Tijdsbesteding: minder dan 4 uur per week

Soort werk: Bestuur

Hoe kom ik er?

1 plaats over.
Activiteit Delen
Hollandsche Rading Activiteiten > VPTZ de Biltse kernen > Secretaris Bestuur Stichting VPTZ de Biltse kernen

Over VPTZ de Biltse kernen

VPTZ de Biltse kernen is een organisatie voor vrijwillige palliatieve terminale zorg, thuis of in zorginstellingen.

Met goed opgeleide vrijwilligers (en professionele coördinatie) in thuissituatie bijstaan van naasten en mantelzorgers bij verzorging/aandacht geven aan mensen met terminale ziekte.
Vrijwilligersvacatures die je misschien ook interessant vindt
Vrijwilliger Thuisadministratie
Structureel vrijwilligerswerk · Flexibele uren
Other
Vrijwilliger Thuisadministratie
Kun jij een bijdrage leveren door iemand te helpen zijn financiën en administratie op orde te brengen? Ben jij díe vrijwilliger die mensen perspectief brengt?Geplaatst door Humanitas Heuvelrug
Hulp bij huiswerk
Structureel vrijwilligerswerk · 1–2 uur/week
Other
Hulp bij huiswerk
Voor een 14 jarig (Syrisch) meisje die op HAVO/VWO zit, zoek ik iemand die haar 1x/week wil begeleiden bij haar huiswerk. Vooral op het gebied van wiskunde. Geplaatst door Bureau W
Wandelvrijwilliger voor ‘t Ommetje
Structureel vrijwilligerswerk · 1–2 uur/week
Other
Wandelvrijwilliger voor ‘t Ommetje
Elke week wordt er een Ommetje georganiseerd waarbij er met een groepje gewandeld wordt. Een Ommetje duurt ongeveer 45 min. tot max een uur. Geplaatst door MENS De Bilt
Wandel vrijwilliger voor ‘t Ommetje
Structureel vrijwilligerswerk · 1–4 uur/week
Other
Wandel vrijwilliger voor ‘t Ommetje
Wij zoeken een vrijwilliger die het leuk vindt om elke week routes uit te stippelen en deze met zowel kleine als grote groepen te bewandelen.Geplaatst door MENS De Bilt Buurtsportcoaches
Houd je van thee en spreek je Berbers???
Structureel vrijwilligerswerk · 1–2 uur/week
Other
Houd je van thee en spreek je Berbers???
Vrouw, 80 plus, ziet nauwelijks mensen en spreekt alleen Berbers. Zij vereenzaamt dus. Mevrouw vindt het heel gezellig als iemand thee komt drinken en babbelen.Geplaatst door MENS De Bilt
Ondersteuner energieadvies koopwoningen
Structureel vrijwilligerswerk · 4–6 uur/week
Other
Ondersteuner energieadvies koopwoningen
Eerste contact namens BENG! voor onze energieambassadeurs. Je hebt contact met bewoners en ondersteunt de ambassadeurs bij hun werkzaamheden.Geplaatst door BENG!