Taalvrijwilliger bij het Taalcafé

Taalvrijwilliger bij het Taalcafé

Structureel vrijwilligerswerk · 2–4 uur/week
Molenkamp 60, 3732 EV De Bilt, Netherlands
OnderwijsActiviteiten begeleidenLezen & schrijven
Buurt & omgevingWelzijn
Goede gezondheid en welzijnEerlijk werk en economische groeiOngelijkheid verminderen
Activiteit Delen
MENS Servicecentrum De Bilt
#69735
Scan me of ga naar www.vrijwilligerscentraledebilt.nl/o/mens-de-bilt-samen-oplopen-MENS-De-Bilt-Servicecentrum-De-Bilt/Activiteiten/Taalvrijwilliger-bij-het-Taalcafe/69735 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Het Taalcafé geeft mensen – die nog maar net, al lang, of hun hele leven in Nederland wonen – de gelegenheid om de Nederlandse taal te oefenen.

Uitgebreide omschrijving

Maak jij deelnemers enthousiast om de Nederlandse taal te spreken? Word vrijwilliger bij MENS De Bilt!


MENS De Bilt ondersteunt en stimuleert mensen in hun ontwikkeling bij het verbeteren of oefenen van de Nederlandse taal.


Wil jij graag iets betekenen voor een ander? Vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en je nuttig te maken? Word je daarnaast ook enthousiast van boeken, taal en/of digitale ontwikkelingen? Dan is dit vrijwilligerswerk bij MENS De Bilt jou op het lijf geschreven!


Voor ons Taalcafé binnen MENS De Bilt, zijn wij op zoek naar vrijwilligers.


Wat ga je doen?

Het Taalcafé is bedoeld om mensen – die nog maar net, al lang, of hun hele leven in Nederland wonen – de gelegenheid te geven om de Nederlandse taal te oefenen. Daarnaast staat sociaal contact centraal voor alle deelnemers. In een informele sfeer worden spelletjes gespeeld en gesprekken gevoerd over alledaagse dingen zoals werk, eten, hobby’s, maatschappelijke ontwikkelingen met als voertaal Nederlands. Als taalvrijwilliger ben je structureel bij het Taalcafé aanwezig om gesprekken te voeren en leiding te nemen. Je ontvangt de bezoekers en zorgt voor een prettige sfeer. Je helpt zo mee om de locatie tot een leerzame en gezellige ontmoetingsplaats te maken.


Als taalvrijwilliger kun je het verschil maken in iemands leven! Met een paar uur vrijwilligerswerk per week geef je iemand de kans om zijn of haar taalvaardigheid te verbeteren en daarmee zelfredzamer te worden in de maatschappij.


Waar en wanneer?

Locatie | Molenkamp 60, De Bilt.

Dagen | Elke dinsdag en donderdag (vanaf 22 augustus)

Tijden | van 10.00 tot 12.00 uur Houd rekening met ca. 15 minuten voorbereiding en ca. 15 minuten opruimen (na afloop).


Heb je wel belangstelling maar ben je niet beschikbaar op de genoemde tijden/dagen? Gaat jouw voorkeur uit naar een andere locatie? Maak dit dan zeker ook kenbaar!


Wie zoeken we?

Je vindt het leuk nieuwe mensen en culturen te leren kennen. En je gaat graag met hen in gesprek, ook als zij de Nederlandse taal nog maar beperkt beheersen;

Je bent niet bang om initiatief te nemen en bent creatief als het aankomt op het gesprek op gang houden; Je bent bereid deel te nemen aan de basistraining voor taalvrijwilligers. Tijdens deze training leer je goed wegwijs te worden in de verschillende taalniveaus en hoe je laaggeletterde volwassenen beter kunt begeleiden bij het leren lezen en schrijven. Deze training duurt ca. 4 dagdelen (3 uur per keer); Je bent betrouwbaar. Wij én de deelnemers kunnen op je rekenen.


Wat bieden we?

  • Een goede begeleiding door vaste collega’s;
  • Toegang tot een online materialenlijst en andere lesmaterialen
  • Deelname aan (gratis) workshops en trainingen, zodat jij je zowel op persoonlijk vlak als op professioneel vlak kunt blijven ontwikkelen
  • Een gezellig (vrijwilligers)team


Wij streven ernaar alle doelgroepen te bereiken en een inclusieve organisatie te zijn. Wat jouw verhaal ook is, jij kunt jezelf zijn bij MENS De Bilt. Kandidaten die qua netwerk, ideeën en/of achtergrond een verrijkende aanvulling zijn, worden dan ook van harte uitgenodigd te reageren.

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over MENS Servicecentrum De Bilt

MENS is een veelzijdige organisatie voor maatschappelijke ondersteuning, jeugdhulp en welzijn in Gemeente De Bilt. MENS Dichtbij voor jong en oud.

Wij streven naar een samenleving waarin mensen naar elkaar omkijken, grip hebben op hun leven en waarin kinderen gezond en veilig opgroeien. U kunt bij MENS terecht met al uw vragen en ideeën over welzijn, zorg en wonen. We ondersteunen inwoners met goede ideeën en initiatieven en bieden hulp als het nodig is.

Een Buurtkamer is een ontmoetingsplek op een vaste locatie in een wijk in de gemeente. Op vaste momenten in de week zijn er inloopmogelijkheden. Per Buurtkamer is het verschillend wat er te doen is. Alle Buurtkamers hebben als doel om op een makkelijke manier in contact te komen met (nieuwe) mensen.

Buurtkamer Molenkamp
Molenkamp 60, De Bilt
Elke maandag- en woensdag 14.00-16.00 uur
Elke vrijdag 10.00-12.00 uur.
Elke laatste donderdagavond van de maand, 19.15 uur doelgroep ± 23-45 jaar.
2x in de maand op maandagmiddag een creatieve workshop.
Voor de creatieve workshop moet men zich van te voren opgeven via [email protected] of 06 389 939 59.

Kosten: Koffie/thee € 1,-. Voor de creatieve workshop wordt ook een kleine bijdrage gevraagd.
Vrijwilligersvacatures die je misschien ook interessant vindt
Sámen een frisse neus halen?
Structureel vrijwilligerswerk · Flexibele uren
Sámen een frisse neus halen?
Meneer Van Rijn houdt ervan om lekker buiten zijn. Lopen is lastig geworden. Maar vooral het "alleen is maar alleen" vindt hij lastig. Geplaatst door MENS Maatjes
Mantelzorgmaatjes | Steunpunt Mantelzorg
Structureel vrijwilligerswerk · Flexibele uren
Mantelzorgmaatjes | Steunpunt Mantelzorg
Een respijtmaatje ( mantelzorgmaatje) komt om het zorgen van de mantelzorger tijdelijk over te nemen.Geplaatst door MENS Steunpunt Mantelzorg
Mistroostige dag? Laat de zon schijnen!
Structureel vrijwilligerswerk · 1–2 uur/week
Mistroostige dag? Laat de zon schijnen!
Deze technische man die medische apparatuur ontwikkelde, is veel alleen thuis. Dat is heel ongezond voor zijn brein.Geplaatst door MENS
Meldpunt (vrijwilligersvervoer) planner gezocht
Structureel vrijwilligerswerk · 3 uur/week
Meldpunt (vrijwilligersvervoer) planner gezocht
Als planner breng je vraag en aanbod samen. Geplaatst door MENS Buurtsportcoaches
Vrijwilliger Intercultureel Eetcafé
Structureel vrijwilligerswerk · 6 uur/maand
Vrijwilliger Intercultureel Eetcafé
Houd je van koken en gezelligheid ?Geplaatst door MENS Servicecentrum De Bilt
Meldpunt (vrijwilligersvervoer) planner gezocht!
Structureel vrijwilligerswerk · 4 uur/week
Meldpunt (vrijwilligersvervoer) planner gezocht!
Maak jij makkelijk een praatje, kan je goed luisteren en werk je zorgvuldig? Dan zijn wij op zoek naar jou!Geplaatst door MENS Het Meldpunt