Energieklusser

Energieklusser

Structureel vrijwilligerswerk · 4–6 uur/week
Vanuit huis
Natuur & MilieuBuurt & omgevingOnderwijs
Activiteit Delen
BENG!
#71445
Scan me of ga naar www.vrijwilligerscentraledebilt.nl/o/BENG/Activiteiten/Energieklusser/71445 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

BENG! zoekt energieklussers die matig geïsoleerde huizen bezoeken in Gemeente de Bilt en mensen helpen met eenvoudige technische maatregelen.

Uitgebreide omschrijving

De energieprijzen blijven stijgen. Veel mensen kunnen hun energierekening bijna niet meer betalen. Tijd om energie te besparen. Heb je een paar uur per week beschikbaar en wil jij hen helpen met het uitvoeren van technische maatregelen?


Word Energieklusser voor De Bilt (vrijwilliger)


Een mooie klus voor technisch handige mensen die overweg kunnen met eenvoudig gereedschap. Wij zorgen voor een energiebespaar-opleiding. Uiteraard vergoeden we de materialen.


Wat ga je doen:

Bewoners helpen met het besparen van energie en het verlagen van de energierekening via kleine

maatregelen. De focus ligt op huurders en mensen die financieel moeilijk rond kunnen komen.

Concreet betekent dit

  • Op bezoek bij bewoners die een aanvraag indienen
  • Een lijst met maatregelen afwerken die tot energiebesparing leiden waaronder het aanbrengen van tochtstrips en radiotorfolie, het monteren van een brievenbusborstel, het indraaien van ledlampen en/of het monteren van waterbesparende douchekoppen


Wie zijn wij:

Bij energie coöperatie BENG! zijn ruim 50 vrijwilligers actief. De vrijwilligers hebben diverse rollen. Zo kennen we Energieambassadeurs die informatieavonden organiseren over het verduurzamen van Huizen, zonnepanelen, warmtescans aan huis maken en buurtinitiatieven ondersteunen. Ook zijn er werkgroepen voor specifieke onderwerpen rond energie. Ook groeit het aantal energiecoaches. Dat zijn energieambassadeurs met een specifieke rol. Zij richten zich volledig op advies aan huis voor huurders en bewoners van koopwoningen die belangstelling hebben voor energiebesparing door eenvoudige technische maatregelen en nieuwe gewoontes.


Wie zoeken wij:

Je bent technisch handig en kunt goed overweg met eenvoudig gereedschap. Je kunt goed met mensen overweg. Je woont in gemeente De Bilt en bent bereid 1 of 2 huishoudens per week van energiebesparende maatregelen te voorzien. Per huishouden kost dat ongeveer 4 uur werk.


Wat krijg je ervoor terug?

De functie energieklusser is vrijwilligerswerk. Wij zijn trots en zuinig op onze vrijwilligers. Dus bieden we regelmatig kennissessies aan en kun je gratis workshops en opleidingen volgen over allerlei onderwerpen die met energie besparen te maken hebben. Je werkt in een team van enthousiaste vrijwilligers. Meerdere keren per jaar organiseren we vrijwilligersbijeenkomsten om ervaringen en kennis te delen.

Activiteit Delen

Over BENG!

BENG! is de lokale duurzame energie coöperatie voor De Bilt. BENG! werkt aan een energieneutrale gemeenschap in 2030 op het terrein van elektriciteit, warmte en mobiliteit. Energieneutraal betekent dat in De Bilt de benodigde energie zo zuinig mogelijk wordt gebruikt, dat het gebruik zelfstandig en duurzaam wordt opgewekt en dat de energie dus niet meer afkomstig is van fossiele bronnen.

Wij zijn een onafhankelijke lokale energiecoöperatie van en voor alle inwoners van gemeente De Bilt. Samen gaan we voor een energieneutrale gemeente.

Het grootste deel van BENG! bestaat uit vrijwilligers. U kunt op verschillende manieren meewerken aan het realiseren van een energieneutrale gemeente De Bilt: door actief te worden in een van onze werkgroepen, bijvoorbeeld de werkgroep energieambassadeurs, de werkgroep zonnepanelen of de werkgroep PR en ledenwerving. Wilt u meer weten of al direct uw interesse doorgeven, neem dan contact met ons op of bekijk een van onze vacatures.
Vrijwilligersvacatures die je misschien ook interessant vindt
BENG! ambassadeur Energiebesparing
Structureel vrijwilligerswerk · Flexibele uren
BENG! ambassadeur Energiebesparing
Als energie-ambassadeur adviseer en informeer je bewoners van gemeente De Bilt over duurzame energie en energiebesparingGeplaatst door BENG!
Duurzame kwartiermaker voor buurten in de gemeente
Structureel vrijwilligerswerk · Flexibele uren
Duurzame kwartiermaker voor buurten in de gemeente
Word een sociale duurzame kwartiermaker voor je eigen buurt!Geplaatst door BENG!
BENG! ambassadeur Energiescan
Structureel vrijwilligerswerk · Flexibele uren
BENG! ambassadeur Energiescan
BENG! zoekt energieambassadeurs om bewoners van de gemeente te adviseren over energiebesparende maatregelen voor hun woning. Geplaatst door BENG!
BENG! Energiecoaches
Structureel vrijwilligerswerk · Flexibele uren
BENG! Energiecoaches
Energiecoöperatie BENG! zoekt nieuwe energiecoaches. Voor advies aan huis in alle kernen in onze gemeente. Ervaring is niet nodig, voor een opleiding zorgen wijGeplaatst door BENG!
Ondersteuner energieadvies koopwoningen
Structureel vrijwilligerswerk · 4–6 uur/week
Ondersteuner energieadvies koopwoningen
Eerste contact namens BENG! voor onze energieambassadeurs. Je hebt contact met bewoners en ondersteunt de ambassadeurs bij hun werkzaamheden.Geplaatst door BENG!
project- en implementatiemanager ICT
Tijdelijk activiteit · 4–6 uur/week · Voor ongeveer 4 maanden
project- en implementatiemanager ICT
Voor de professionalisering van BENG! is het opzetten van een adequaat ondersteunend ICT-platform noodzakelijk. Heb jij zin en tijd om dat met ons op te zetten?Geplaatst door BENG!