Wandelvrijwilligers die onze bewoners kunnen bijbenen!

Wandelvrijwilligers die onze bewoners kunnen bijbenen!

Structureel vrijwilligerswerk · 1–3 uur/week
Professor Bronkhorstlaan 6, 3723 MB Bilthoven, Nederland
BuitenSociaal contact
ZorgOuderenWelzijn
Activiteit Delen
Warande Leendert Meeshuis
#69723
Scan me of ga naar www.vrijwilligerscentraledebilt.nl/o/Leendert-Meeshuis-Warande-Leendert-Meeshuis/Activiteiten/Wandelvrijwilligers-die-onze-bewoners-kunnen-bijbenen/69723 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Wil jij graag van grote betekenis te zijn door kleine dingen te doen? Bij ons kan dat!

Uitgebreide omschrijving

Wij zijn op zoek naar wandelaars die onze bewoners van de frisse buitenlucht laten genieten. Ons antroposofische verpleeghuis ligt in een prachtige groene omgeving. Wij zoeken wandelaars die hun liefde voor de natuur graag met anderen delen. Onze bewoners zijn mensen met dementie, die niet meer alleen naar buiten kunnen. Een klein rondje is vaak al genoeg om de zinnen voor de rest van dag te verzetten: bij ons zijn het de kleine dingen die ertoe doen.


Wandelen kan individueel met een bewoner of in een groepje. Het gaat hierbij om het genieten van de natuur, maar ook om het gezelschap. Het is leuk als je onze bewoners op de kleine bijzonderheden van de natuur wijst tijdens het wandelen. Onderweg kan je een praatje maken, maar ook gewoon ‘er zijn’ voor mensen die niet meer zoveel spreken (presentie). Er zijn verschillende mogelijkheden: je kunt vaste of eventueel wisselende bewoners begeleiden; je kunt op je eigen tijd wandelen of met een ander een groepje starten. Ook het combineren van verschillende vrijwilligersbezigheden is mogelijk. Samen kijken we wat past jouw mogelijkheden en interesses.


Een voorbeeld: Een van onze bewoonster is 82 jaar, en liep tot enkele weken geleden nog dagelijks 10 km met begeleiding. Ze houdt nog steeds van natuur en lange wandelingen. Ze is lichamelijk nog energiek. Nu zij bij ons woont, ver weg van haar wandelmaatje, mist ze deze wandelingen. Mevrouw kan niet alleen naar buiten. Onder begeleiding kan dit echter zo goed, dat we het fijn voor haar zouden vinden als dit vaker kan. In het contact houdt ze van een praatje, soms is ze ook teruggetrokken. Het is fijn als je met de zorg af wilt stemmen wanneer het past om te wandelen.


Jij hebt een hart voor de doelgroep mensen met dementie. Je bent geduldig en zorgzaam ingesteld. Jij ziet het belang van humor of een attent gebaar. Je hoeft geen ervaring te hebben: kom dan gewoon kijken of deze doelgroep bij je past. Mocht je ervaring hebben vanuit je eigen omgeving met dementie, dan is dat fijn. Je weet dan als geen ander hoeveel vrijwilligers kunnen betekenen. Een ritme of regelmaat is fijn voor onze bewoners. Samen bekijken we wat bij jou past. Als je vrijwilliger wordt, dan vragen we je om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). De antroposofische identiteit van ons huis is uniek: het is fijn als je daarin interesse hebt.


Wat hebben wij de vrijwilliger te bieden?

We bieden vrijwilligerswerk in een mooie, bijzondere en huiselijke werkomgeving. Het is een fijne plek waar je wat kunt betekenen voor een ander. We hebben aandacht voor wie je bent: persoonlijk contact, een goede sfeer en korte lijnen vinden we belangrijk.

Je wordt ingewerkt: we lopen letterlijk en figuurlijk een eindje met je op. Na een tijdje kun je dan zelfstandig op pad. Vrijwilligers zijn van harte welkom op verschillende soorten bijeenkomsten die we in het huis organiseren: van jaarfeesten tot opleiding, van uitreiking van attenties tot naastenbijeenkomsten. We bieden flexibiliteit: wil je wekelijks werken of 4 keer per jaar, het kan allemaal. In overleg spreken we af hoe vaak je langs wilt komen en op welke dag. We streven naar een win-win situatie: Jij kan je talent en affiniteit bij ons kwijt en je draagt op een zinvolle manier bij aan een fijne dag voor onze bewoners. 


Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over Warande Leendert Meeshuis

Warande/Leendert Meeshuis is een verpleeghuis met een antroposofische identiteit, gelegen in het buitengebied van Bilthoven, op het terrein van Berg en Bosch. Het huis biedt zorg aan 70 bewoners met een vorm van dementie, verdeeld over drie afdelingen.
De visie vanuit de antroposofie geeft richting aan de keuzes die gemaakt worden ten aanzien van behandeling en begeleiding. Noch medewerkers noch vrijwilligers hoeven antroposofisch onderlegd te zijn voordat ze hier kunnen werken. Het is wel fijn wanneer je openstaat voor de ideeën en denkbeelden vanuit de antroposofie.

De ervaring is dat je met velerlei vaardigheden en mogelijkheden iets kunt in ons verpleeghuis. We hebben graag vrijwilligers die zowel qua achtergrond als interesse verschillen. Denk dus niet: dat is niets voor mij, want een gesprek met een ex-medewerker van de Nederlandse Spoorwegen zal bijvoorbeeld anders zijn dan met iemand die zijn leven lang in een ziekenhuis heeft gewerkt. Dat vinden we juist leuk voor onze bewoners, zo gevarieerd mogelijk!

Er is van alles mogelijk; heeft u een leuke hobby en wilt u die delen of laten zien aan een of meerdere bewoners, wandelt of (duo) fietst u graag en/of houdt u van musiceren (héél graag!), zingen, voorlezen, handvaardigheid of een praatje maken, in alle gevallen bent u van harte welkom!

Er is aan van alles behoefte en voor alles volop ruimte ...
Vrijwilligersvacatures die je misschien ook interessant vindt
Vrijwilliger Fivoor Wier Kliniek Open
Structureel vrijwilligerswerk · Flexibele uren
Vrijwilliger Fivoor Wier Kliniek Open
Bij Wier Kliniek Open zijn we op zoek naar vrijwilligers die met hun gezelschap en aandacht bij willen dragen aan het herstel van onze patiënten.Geplaatst door Fivoor Wier Kliniek Open
Beweeglijke vrijwilliger gezocht bij sport en spel
Structureel vrijwilligerswerk · 2 uur/week
Beweeglijke vrijwilliger gezocht bij sport en spel
Ben je een positief en beweeglijk persoon ?Geplaatst door Warande Leendert Meeshuis
Creatieveling die graag samen bezig is
Structureel vrijwilligerswerk · Flexibele uren
Creatieveling die graag samen bezig is
Wil jij graag van grote betekenis te zijn door kleine dingen te doen? Bij ons kan dat! Geplaatst door Warande Leendert Meeshuis
Muzikale- en gastvrije vrijwilligers voor concerten
Structureel vrijwilligerswerk · Flexibele uren
Muzikale- en gastvrije vrijwilligers voor concerten
Wil jij graag van grote betekenis te zijn door kleine dingen te doen? Bij ons kan dat! Geplaatst door Warande Leendert Meeshuis
Houd je van thee en spreek je Berbers???
Structureel vrijwilligerswerk · 1–2 uur/week
Houd je van thee en spreek je Berbers???
Vrouw, 80 plus, ziet nauwelijks mensen en spreekt alleen Berbers. Zij vereenzaamt dus. Mevrouw vindt het heel gezellig als iemand thee komt drinken en babbelen.Geplaatst door MENS
Wandelvrijwilliger voor ‘t Ommetje
Structureel vrijwilligerswerk · 1–4 uur/week
Wandelvrijwilliger voor ‘t Ommetje
Wij zoeken een vrijwilliger die het leuk vindt om elke week routes uit te stippelen en deze met zowel kleine als grote groepen te bewandelen.Geplaatst door MENS Buurtsportcoaches