Muzikale- en gastvrije vrijwilligers voor concerten

Muzikale- en gastvrije vrijwilligers voor concerten

Structureel vrijwilligerswerk · Flexibele uren
Professor Bronkhorstlaan 6, 3723 MB Bilthoven, Nederland
MuziekBegeleiding
ZorgOuderenWelzijn
Activiteit Delen
Warande Leendert Meeshuis
#69721
Scan me of ga naar www.vrijwilligerscentraledebilt.nl/o/Leendert-Meeshuis-Warande-Leendert-Meeshuis/Activiteiten/Muzikale--en-gastvrije-vrijwilligers-voor-concerten/69721 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Wil jij graag van grote betekenis te zijn door kleine dingen te doen? Bij ons kan dat!

Uitgebreide omschrijving

Wij zijn op zoek naar muzikale vrijwilligers die samen met onze bewoners genieten van (klassieke) topconcerten. We zoeken vrijwilligers die de musici ontvangen en aankondigen en vrijwilligers die onze bewoners willen begeleiden naar de zondagmiddagconcerten. Het Leendert Meeshuis in Bilthoven is een verpleeghuis waar we vanuit antroposofische inspiratie werken. We bieden wonen met zorg voor mensen met dementie.


De concerten zijn van top kwaliteit: meestal klassiek, en in ieder geval akoestisch. De concerten vinden één keer in de twee weken op zondagmiddag om 16.00 uur plaats. Ze vinden plaats in onze mooie tuinzaal, waar ook een grote vleugel staat. Als concert vrijwilliger zijn er twee mogelijkheden. 


• Je kunt ‘Gastvrouw of Gastheer’ zijn: dan begeleid je de musici die wij ontvangen in ons mooie huis. Soms haal je hen van het station. Je ontvangt hen hartelijk, wijst de weg en doet de aankondigingen tijden het concert. We maken een indeling van verschillende gastvrouwen, waardoor je gemiddeld 1 x in de 6 weken deze rol vervult.

• Je kunt de bewoners tijdens het concert te begeleiden. Na afloop van het concert breng je de bewoners weer terug naar de afdeling. Tijdens het halen en brengen maak je wellicht een gezellig praatje en natuurlijk genieten we samen van de muziek. Het is fijn als je om de twee weken kunt helpen, maar minder kan ook. 


We vragen enthousiaste vrijwilligers, die van (klassieke, maar ook andere) muziek houden en genieten van het contact met onze bijzondere doelgroep. Je hebt gevoel voor mensen met dementie, bijvoorbeeld omdat je dit in je omgeving hebt meegemaakt. Je hoeft echter geen ervaring met de doelgroep te hebben, we maken je graag wegwijs. De identiteit van ons huis is uniek: het is daarom leuk als je interesse hebt in de antroposofie. We vinden het fijn als je je met een zekere regelmaat wilt inzetten. Flexibel helpen is ook mogelijk. In overleg spreken we af hoe vaak je wilt helpen.


Wij bieden een gezellige en muzikale tijdbesteding met een prachtig concert, waarbij je veel voor een ander kunt betekenen. Je kunt bij ons door een kleine dingen het dagelijks leven bijzonder maken voor onze bewoners. 

Je werkt samen met een enthousiaste groep trouwe vrijwilligers. We hebben aandacht voor wie je bent: persoonlijk contact, een goede sfeer en korte lijnen vinden we belangrijk. We bieden vrijwilligerswerk in een mooie, bijzondere en huiselijke werkomgeving. Het is een fijne plek. Je wordt ingewerkt: we lopen letterlijk en figuurlijk een eindje met je op. 

We bieden flexibiliteit. Wil je tweewekelijks werken of 6 keer per jaar? Het kan allemaal: in overleg spreken we af hoe vaak je komt helpen. 

We streven naar een win-win situatie: Jij kan je talent of affiniteit bij ons kwijt en je draagt op een zinvolle manier bij aan een fijne dag voor onze bewoners. 
Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over Warande Leendert Meeshuis

Warande/Leendert Meeshuis is een verpleeghuis met een antroposofische identiteit, gelegen in het buitengebied van Bilthoven, op het terrein van Berg en Bosch. Het huis biedt zorg aan 70 bewoners met een vorm van dementie, verdeeld over drie afdelingen.
De visie vanuit de antroposofie geeft richting aan de keuzes die gemaakt worden ten aanzien van behandeling en begeleiding. Noch medewerkers noch vrijwilligers hoeven antroposofisch onderlegd te zijn voordat ze hier kunnen werken. Het is wel fijn wanneer je openstaat voor de ideeën en denkbeelden vanuit de antroposofie.

De ervaring is dat je met velerlei vaardigheden en mogelijkheden iets kunt in ons verpleeghuis. We hebben graag vrijwilligers die zowel qua achtergrond als interesse verschillen. Denk dus niet: dat is niets voor mij, want een gesprek met een ex-medewerker van de Nederlandse Spoorwegen zal bijvoorbeeld anders zijn dan met iemand die zijn leven lang in een ziekenhuis heeft gewerkt. Dat vinden we juist leuk voor onze bewoners, zo gevarieerd mogelijk!

Er is van alles mogelijk; heeft u een leuke hobby en wilt u die delen of laten zien aan een of meerdere bewoners, wandelt of (duo) fietst u graag en/of houdt u van musiceren (héél graag!), zingen, voorlezen, handvaardigheid of een praatje maken, in alle gevallen bent u van harte welkom!

Er is aan van alles behoefte en voor alles volop ruimte ...
Vrijwilligersvacatures die je misschien ook interessant vindt
Wandelvrijwilligers die onze bewoners kunnen bijbenen!
Structureel vrijwilligerswerk · 1–3 uur/week
Wandelvrijwilligers die onze bewoners kunnen bijbenen!
Wil jij graag van grote betekenis te zijn door kleine dingen te doen? Bij ons kan dat! Geplaatst door Warande Leendert Meeshuis
Creatieveling die graag samen bezig is
Structureel vrijwilligerswerk · Flexibele uren
Creatieveling die graag samen bezig is
Wil jij graag van grote betekenis te zijn door kleine dingen te doen? Bij ons kan dat! Geplaatst door Warande Leendert Meeshuis
Beweeglijke vrijwilliger gezocht bij sport en spel
Structureel vrijwilligerswerk · 2 uur/week
Beweeglijke vrijwilliger gezocht bij sport en spel
Ben je een positief en beweeglijk persoon ?Geplaatst door Warande Leendert Meeshuis
Vrijwilliger Fivoor Wier Kliniek Open
Structureel vrijwilligerswerk · Flexibele uren
Vrijwilliger Fivoor Wier Kliniek Open
Bij Wier Kliniek Open zijn we op zoek naar vrijwilligers die met hun gezelschap en aandacht bij willen dragen aan het herstel van onze patiënten.Geplaatst door Fivoor Wier Kliniek Open
Houd je van thee en spreek je Berbers???
Structureel vrijwilligerswerk · 1–2 uur/week
Houd je van thee en spreek je Berbers???
Vrouw, 80 plus, ziet nauwelijks mensen en spreekt alleen Berbers. Zij vereenzaamt dus. Mevrouw vindt het heel gezellig als iemand thee komt drinken en babbelen.Geplaatst door MENS
Secretaris bestuur Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg
Structureel vrijwilligerswerk · Flexibele uren
Secretaris bestuur Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg
In het 5 personen tellende bestuur is plaats voor een secretaris met affiniteit voor palliatieve zorg die eraan wil bijdragen dat mensen thuis kunnen stervenGeplaatst door VPTZ de Biltse kernen