Gastvrouw/man gezocht bij Mama Lokaal Bilthoven

Gastvrouw/man gezocht bij Mama Lokaal Bilthoven

Structureel vrijwilligerswerk · 2–4 uur/week
3723 LH, Bilthoven, Utrecht, Nederland
Activiteiten begeleiden
OnderwijsWelzijnKinderen & Jongeren
Deze Vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere Vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Ouders Lokaal De Bilt
#69621
Scan me of ga naar www.vrijwilligerscentraledebilt.nl/o/Ouders-Lokaal-De-Bilt/Activiteiten/Gastvrouwman-gezocht-bij-Mama-Lokaal-Bilthoven/69621 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Enthousiaste vrijwilliger die het leuk vind om voor kinderen (tot 4 jaar) en hun ouders activiteiten te organiseren en als gastvrouw/man op de woensdagochtend v

Uitgebreide omschrijving

Ouders Lokaal zoekt moeders/vaders die coördinator/gastvrouw/man willen zijn bij Mama Lokaal Bilthoven.


Bij het Mama Lokaal kunnen (aanstaande) moeders, vaders en grootouders elke woensdagochtend vrijblijvend binnenlopen en andere ouders ontmoeten met kinderen van 0-4 jaar. Er wordt altijd wel wat leuks georganiseerd, zoals een knutselactiviteit, spelen met speelgoed of een bezoekje aan de kinderboerderij.


Onder het genot van een kopje koffie kan er gekletst worden met elkaar over de ups and downs van het ouderschap en de dynamiek van het opvoeden. De Mama Lokaal Kletspot staat standaard op tafel voor inspiratie, tips en leuke opvoedthema's. Op verzoek kunnen we ook speciale gasten uitnodigen zoals een draagdoekcoach, lactatiedeskundige, pedagoge, etc. Ideeën of verzoekjes kun je naar ons mailen.


Ouders voor ouders

Het Mama Lokaal wordt georganiseerd door een team moeders (vaders) en is gratis. Mama Lokaal is er elke woensdagochtend van 10:00-11:30 uur in Bibliotheek Bilthoven. 


Je helpt bijvoorbeeld met het bedenken en invullen van de activiteiten van het Mama Lokaal (en het promoten ervan). Je bent gastvrouw/man op de ochtend zelf en zorgt dat de koffie en thee klaar staan. Je signaleert thema's en speelt daar op in met je activiteiten. Twee keer per jaar komen de coördinatoren van alle Mama Lokalen bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren.


Wij bieden:

*Twee keer per jaar komen de coördinatoren van alle Mama Lokalen bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren.

*Deelname WhatsApp groep van alle Mama Lokalen

*Samenwerken met andere enthousiaste ouders

*Deelname aan jaarlijkse Dank-je-wel-diner

Hoe kom ik er?

Deze Vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere Vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Ouders Lokaal De Bilt

Stichting Ouders Lokaal is een platform voor en door ouders en bestaat uit een team van ruim vijftig ouders die zich vrijwillig inzetten om ouders/opvoeders binnen de gemeente te inspireren en informeel te ondersteunen rondom opvoeding en gezinsbalans. Ouders Lokaal doet dit door laagdrempelige activiteiten te organiseren waarin zij ouders met elkaar verbindt met de intentie elkaar te versterken in het ouderschap.

We zijn allemaal dol op onze kinderen en brengen ze met liefde groot. We steunen ze daar waar we kunnen, zo goed als we kunnen. Behalve leuk is opvoeden van kinderen ook een hele uitdaging en ontdekkingsreis. Ouderschap is niet iets waar je vooraf voor opgeleid bent. Geen kind is hetzelfde en fasen en verrassingen volgen elkaar in rap tempo op. Aan ons als ouder om daar zo goed mogelijk op in te spelen. Het delen en uitwisselen van ervaringen met andere ouders, kan daarbij dan ook best fijn en handig zijn.

Ouders Lokaal wil ervoor zorgen dat voor alle ouders informatie over ouderschap en opvoeden beschikbaar is en is er daarom op gericht om ouders/opvoeders met elkaar in verbinding te brengen. Een voorbeeld hiervan zijn de maandelijkse inspiratie workshops, waarin ouders/opvoeders op een laagdrempelige manier met elkaar in gesprek gaan over diverse thema’s. Doordat ouders open zijn naar elkaar over de dynamiek van het ouderschap leren ze veel van elkaar en ontplooien ze zichzelf. Alleen al de herkenning van elkaars opvoeduitdagingen kan een boost van zelfvertrouwen geven! Zo maken we het opvoeden leuker en makkelijker en creëren we met elkaar een positieve opvoedomgeving voor onze kinderen.

Ouders Lokaal heeft diverse Lokalen:
• Mama Lokaal: wekelijkse ontmoeting voor zwangere en moeders van jonge kinderen
• Workshops Lokaal: inspireert, informeert en verbindt ouders via workshops en lezingen
• Praat Lokaal: verbindt en ondersteunt ouders bij opvoeduitdagingen zoals Autisme, HSP, etc.
• Droom Lokaal: projecten bedacht door en voor ouders (en kinderen)
• Luister Lokaal: even sparren over je gezinsbalans of relatie
Vrijwilligersvacatures die je misschien ook interessant vindt
Social media voor de Speelotheek
Structureel vrijwilligerswerk · 1 uur/week
Social media voor de Speelotheek
Berichten plaatsen op onze social media: Facebook en Instagram.Geplaatst door Speelotheek De Bilt
BENG! ambassadeur Energiescan
Structureel vrijwilligerswerk · Flexibele uren
BENG! ambassadeur Energiescan
BENG! zoekt energieambassadeurs om bewoners van de gemeente te adviseren over energiebesparende maatregelen voor hun woning. Geplaatst door BENG!
Duurzame kwartiermaker voor buurten in de gemeente
Structureel vrijwilligerswerk · Flexibele uren
Duurzame kwartiermaker voor buurten in de gemeente
Word een sociale duurzame kwartiermaker voor je eigen buurt!Geplaatst door BENG!
BENG! Energiecoaches
Structureel vrijwilligerswerk · Flexibele uren
BENG! Energiecoaches
Energiecoöperatie BENG! zoekt nieuwe energiecoaches. Voor advies aan huis in alle kernen in onze gemeente. Ervaring is niet nodig, voor een opleiding zorgen wijGeplaatst door BENG!
BENG! ambassadeur Energiebesparing
Structureel vrijwilligerswerk · Flexibele uren
BENG! ambassadeur Energiebesparing
Als energie-ambassadeur adviseer en informeer je bewoners van gemeente De Bilt over duurzame energie en energiebesparingGeplaatst door BENG!
Houd je van thee en spreek je Berbers???
Structureel vrijwilligerswerk · 1–2 uur/week
Houd je van thee en spreek je Berbers???
Vrouw, 80 plus, ziet nauwelijks mensen en spreekt alleen Berbers. Zij vereenzaamt dus. Mevrouw vindt het heel gezellig als iemand thee komt drinken en babbelen.Geplaatst door MENS