Stichting Ariane de Ranitz

Over Stichting Ariane de Ranitz

Stichting Ariane de Ranitz verzorgt paardrijlessen voor ongeveer 60 enthousiaste ruiters met een beperking. Zowel kinderen als volwassenen kunnen bij ons terecht. Zij rijden op de liefste pony’s van Manege Stal van Brenk (Groenekan). De lessen worden op maandag en dinsdag gegeven door speciaal opgeleide instructeurs. Om het paardrijden voor deze doelgroep mogelijk te maken, hebben wij de beschikking over verschillende hulpmiddelen. Een voorbeeld hiervan is het opstapperron, waardoor ruiters gemakkelijker op hun paard kunnen stappen.

Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat al onze ruiters veilig kunnen paardrijden. Dit betekent dat je meeloopt met een (vaste) ruiter en hem of haar helpt waar nodig (met sturen bijvoorbeeld, of door de pony vast te houden met opstappen). Soms is er ook hulp nodig met het op- of afzadelen. Heb je hier geen ervaring mee? Geen probleem! Als je niet bang bent voor paarden kunnen we je veel leren.
Als je liever ondersteunende werkzaamheden wilt verrichten dan kan je ook helpen bij bestuursactiviteiten.

Onlangs toegevoegde Activiteiten

Begeleiders paardrijles voor mensen met een beperking
Structureel vrijwilligerswerk · 2–4 uur/week
Begeleiders paardrijles voor mensen met een beperking
Paardrijden is leuk voor iedereen! Lijkt het je leuk om te helpen om ook mensen met een beperking in staat te stellen om paard te rijden?Geplaatst door Stichting Ariane de Ranitz

Foto's