Landhuis Oud Amelisweerd

Over Landhuis Oud Amelisweerd

Landhuis Oud Amelisweerd met Koetshuis en park behoort tot de meest bijzondere Rijksmonumenten in Nederland en is gelegen in het hart van landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen, op een steenworp afstand van Utrecht. Omdat het huis nooit intensief bewoond is geweest, zijn veel oorspronkelijke elementen bewaard gebleven. Een beroemd voorbeeld is het unieke handgeschilderde Chinese papierbehang uit de 18e eeuw. Vandaag de dag kun je exposities op het gebied van kunst, wetenschap en geschiedenis bezoeken.

Landhuis Oud Amelisweerd is een initiatief van Stadsherstel Utrecht, een vennootschap, die monumentale gebouwen restaureert en exploiteert, bij voorkeur in een woon- of cultuurbestemming. Stadsherstel Utrecht heeft de Stichting Landhuis Oud Amelisweerd gevraagd in het Landhuis wisselende exposities te organiseren.

Wil je meewerken in het Landhuis? Draag jij cultuur een warm hart toe en zie je het Landhuis als een kunstwerk op zichzelf? Ben je gastvrij, representatief en vind je het leuk om nieuwe mensen te leren kennen? Bekijk dan één van onze vacatures.

Foto's