Post | december 2023 | Vrijwilligers in de spotlight | 1 min lezen

Vrijwilliger Ferry bij de Wijngaard

"Ik ben Ferry, 46 jaar en ik woon samen met mijn vriendin in Bilthoven. Ik werk al ruim 3,5 jaar als vrijwilliger bij De Wijngaard en op dit moment zit ik in een re-integratietraject".


Wat voor vrijwilligerswerk doe je?

“Hiervoor had ik een kantoorbaan maar ik wilde graag meer afwisseling. Dit vrijwillige chauffeurswerk is erg leuk om te doen. En op deze manier kan ik wat betekenen voor ouderen. De afgelopen 3 jaar bracht ik twee á drie keer per week de bezoekers naar de Dagbesteding in De Wijngaard. Ik wil vooral bezig zijn met mensen, dat trekt mij aan. Momenteel rijd ik, in verband met mijn nieuwe baan, eens per week voor de Wijngaard. Een mooie combinatie voor de komende periode.”


Wat levert het je op?

"Ik krijg voldoening door te werken met de ouderen. Tegelijkertijd beteken ik ook iets voor de partner of mantelzorger van de oudere die ik ophaal. Doordat we de oudere regelmatig naar de Dagbesteding brengen, kunnen ze langer in hun eigen thuisomgeving blijven. Soms hoor ik ook van de mantelzorger of partner dat ze 's middags even iets voor zichzelf kunnen doen. Het is fijn om op deze manier ook iets voor hen te betekenen. En zolang dit kan, is dit eigenlijk al een toevoeging aan het langer thuis wonen van een oudere."


Welk mooi moment kun je delen?

"Ik vind het mooi dat ik bezoeker H. mag ophalen. H. is 95 jaar en woont nog alleen thuis. Het is een prettige man en ik ben blij dat ik dat voor hem mag doen. Sommige bezoekers gaan na een tijdje ook voor vast wonen in De Wijngaard. Het is leuk om ze dan weer even te zien, ze herkennen mij dan ook nog.

Ik hoop dat ik naast mijn werk, nog voor één dag vrijwillig chauffeurswerk kan blijven doen."


interview gehouden maart 2023

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Maatjes-vrijwilliger Adri van Voorst

| Vrijwilligers in de spotlight
De Vrijwilligerscentrale sprak met Adrie van Voorst – 'maatje' in Maartensdijk
Adrie steekt direct van wal ...
Lees meer